+46 (0)300-612 12 info@miljovarme.se
Logga in Registrera

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Effecta Komplett III 35kW

PDFSkriv ut
Tillverkad i Sverige
Högsta verkningsgrad
Minsta miljöutsläpp
Välbeprövad teknik
effectakomplett
Pris 78.900,00 kr
Rabatt
Installationsval*
* Obligatorisk - läs noggrant vad som ingår i installation
Pelletsförråd
Pelletsskruv
Tryckkärl
Ut- & inbärning

Effecta Komplett III

Pelletspannan som är komplett! Första modellen av Effecta Kompett släpptes redan 2008. Effecta Komplett III är pelletspannan för dig som vill ha det bekvämt, driftsäkert och få ut så mycket energi som möjligt av ditt värmesystem. Självklart klarar pelletspannan dom hårdaste kraven på miljö, kvalitet och har en verkningsgrad på över 91%. Pelletspannorna är testade och godkända enligt EN 303-5 2012 klass 5. Effecta Komplett III finns med på dom listor som har de hårdaste kraven i världen, BAFA (Tyskland) EPA (USA) och MCS (England).

Effecta Komplett III pelletspanna finns i tre storlekar 20, 25 och 35kW vilket gör att den passar dom flesta villor och mindre fastigheter.

PELLETSPANNAN MED OÄNDLIGA MÖJLIGHETER
Effecta Komplett III finns i så många alternativ att det garanterat är något av dom som passar dig och ditt pannrum perfekt. Effecta Komplett III har inbyggd shunt, shuntstyrning, el-patron och VV-beredning. Alltså används Effecta Komplett III direkt mot husets värmesystem utan behov av ackumulatortank. Det finns flera olika förrådslösningar beroende på hur bekvämt du vill ha det. Vid manuell påfyllning av pellets med säck så finns möjligheten att ha en externskruv som hämtar pellets från fristående förråd eller ha ett inbyggt förråd på 200 liter som sitter monterat direkt på pannan. Vill du ha bulkförråd så kan pelletsen transporteras antingen med en extern matningsskruv eller med en inbyggd vakuumsug i pannan som suger pelletsen i en slang upp till 15 meter.

HELUTOMATISK - DRIFTSÄKER OCH MINIMALT MED UNDERHÅLL
Effecta Komplett III har automatisk rengöring av både förbrännings- och konvektionsdel efter varje eldning. Det ökar driftsäkerheten och verkningsgraden i pannan. Automatisk rengöring i kombination med en stor eldstad och stort askutrymme gör att det räcker med en översyn av pannan och tömma aska var 3:e ton. I en normal villa blir det endast 1-2 gånger per år. Pannan är utrustad med en sugande rökgasfläkt för att alltid ha ett undertryck i pannan, detta säkerställer att ingen rök letar sig ut i pannrummet. Den automatiska tändningen sker med en keramisk tändenhet vilket ger en snabb och säker upptändning. Effecta Komplett III har minimalt med rörliga- och slitagedelar vilket ger dig som anvädare en driftsäker panna med väldigt låg service kostnad.

eburn - FULL KONTROLL ÖVER FÖRBRÄNNINGEN OCH DITT VÄRMESYSTEM
På fronten av Effecta Komplett III har du en grafisk display som tydiligt visar pannans status. Navigering i touchdisplayen är enkel med tydliga menyer för att t.ex kunna reglera värmen i huset eller kontrollera pannans status. Som standard följer en shuntautomatik med pannan, styrning görs med medföljande rumsgivare och/eller utegivare med hjälp av något av de program som finns i pannan. Effekta Komplett III kan styra upp till tre individuella shuntgrupper direkt ifrån pannan. Alla grupperna kan styras med antingen inomhusgivare, utomhusgivare eller båda två, vill man hellre ha konstant framledning så är även det möjligt. I styrningen kan du även enkelt ställa vilken effekt pannan ska brinna på och vid vilka temperaturer pannan ska starta och stoppa. Till Effecta Komplett III finns tillval med Lambdastyrning, med Lambda kommer pannan automatiskt se till att pannan brinner optimalt för att få ut så mycket energi som möjligt av din pelletspanna.

EFFECTA KOMPLETT III PELLETSPANNA
• Tillverkad i Sverige
• Högsta verkningsgrad
• Minsta miljöutsläpp
• Välbeprövad teknik
• Helautomatisk sotning
• Inbyggd VV-beredning
• Inbyggd shuntautomatik
• Stående rökgastuber
• Sugande rökgasfläkt
• Flexibel rökrörsanslutning
• Inbyggd el-patron 3-9kW
• Draglucka
• Lambdastyrning (tillval)
• Keramisk tändenhet
• Ren & snygg design
• Inbyggt förråd (tillval)
• Inbyggd sugenhet (tillval)

Teknisk Data

Länk till produktbroschyr

https://varme.effecta.se/komplettiii

Installation

Vi installerar pelletsvärme i följande kommuner:

Kungsbacka, Varberg, Mark, Bollebygd, Alingsås, Ale, Kungälv, Göteborg, Lerum, Härryda, Partille, Mölndal och Öckerö.

Bor du i en annan kommun? Kontakta oss ang installationskostnad.

Se "Installation pelletspanna" under relaterade produkter för mer information om vad som ingår.

Husets storlek
0 - 80kvm , 80 - 150kvm , 150 - 200kvm
Tillverkare
Effecta